Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с климатика? Работи ... ама не работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с климатика? Работи ... ама не работи

Колеги, днес си презаредих климатика и имам странен проблем.

Температурата на духалките едвам едвам пада под 10 градуса като го сложа на минимум и на средно духане....а трябва да е около 4-5.Човека, който ми прави климатика каза, че правел над 2 бара налягане, тоест на кондензатора или не знам там, на най-студената точка температурата била около 0-та....тоест трябва да духа доста под 10 градуса....пълен е с фреон...някакви предложения.
    Той каза, че като устройство си работи 6 климатика...само дето не е ясно защо идва по-топъл въздух до купето от обичайното....
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

А как е хавата с позицията на клапите?
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      А как е хавата с позицията на клапите?
      Не разбирам...той човека искаше някакво обучение да им прави, ама не ме поддържа софтуера му...

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Не разбирам...той човека искаше някакво обучение да им прави, ама не ме поддържа софтуера му...
        Ако не ти затварят добре клапите за топъл/студен въздух няма как да ти падне температурата. Проблема може да е механичен зад таблото, провери моторчето на клапите и кранчето за топло, ако има такова
        Last edited by Доко; d.m.y г., 20:09.

Comment

Абе може и аз да не знам,но не съм чувал да се регулират позициите на клапите софтуерно.Там електрониката е на пещерно ниво.
          Last edited by myato; d.m.y г., 20:37.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Абе може и аз да не знам,но не съм чувал да се регулират позициите на клапите софтуерно.Там електрониката е на пещерно нито.
            регулират се като софтуера им се задава да се затворят и отворят напълно, като моторчето работи малко след като вече няма промяна в напрежението...така си запаметява новите стойности на максимално отворено-затворено

OEM & Ventura Garage

Comment

Некога не е късно да се научи нещо.Слава Богу,не ми се е налагало да ровя там.Надявам се да продължи така.

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Колеги, днес си презаредих климатика и имам странен проблем.

Температурата на духалките едвам едвам пада под 10 градуса като го сложа на минимум и на средно духане....а трябва да е около 4-5.Човека, който ми прави климатика каза, че правел над 2 бара налягане, тоест на кондензатора или не знам там, на най-студената точка температурата била около 0-та....тоест трябва да духа доста под 10 градуса....пълен е с фреон...някакви предложения.
                Той каза, че като устройство си работи 6 климатика...само дето не е ясно защо идва по-топъл въздух до купето от обичайното....
                А как ти зареди климатика. С количество (тегло) на фреона или по усет.
                Ако е по усет, а преди това ти е работил нормално - т.е 5 градуса при максимално студено, значи не е зареден правилно.
                Имах точно такъв проблем, който се оправи след правилното зареждане - т.е 650гр фреон.
                Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                  А как ти зареди климатика. С количество (тегло) на фреона или по усет.
                  Ако е по усет, а преди това ти е работил нормално - т.е 5 градуса при максимално студено, значи не е зареден правилно.
                  Имах точно такъв проблем, който се оправи след правилното зареждане - т.е 650гр фреон.
                  по каталог-550 грама фреон сложихме.Преди имаше 270 и едвам сваляше до 15 градуса...сега духа доста по-читаво, просто човека каза, че за толкова изправен климатик с такова налягане трябва да духа максимум 5 градуса от духалките...а не 9 със зор след 20минути чакане

OEM & Ventura Garage

Comment

Ако се съмнявате в клапите, може да направите прост тест.Остави колата на постоянна температура, и я премери/температурата/.Загрей двигателя, пусни да духа максимално студено и на вътрешна циркулация.Температурата трябва да пада.Ако не, тогава да се търси проблем в клапите.
                    Ако всичко е наред, и при условие че радиаторите не са ти задръстени, да ти го дозареди по манометри, докато температурата на централната конзола остане постоянна около 7,5 градуса.Под 6 градуса компресора изключва!
                    sigpic
                    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Koлега, здраво ме обърка коя температура-коя е...

А колата не загрява напълно...след 65-70 градуса е много мъка нагоре...а пусна ли климатика пак пада на 70...сигурно термостата е забил

OEM & Ventura Garage

Comment

Е как няма да те объркам.Забравил съм да ти напиша че трябва да е при изключен климатик!
                        sigpic

Comment

[/COLOR]ахаааа...сега разбрах...тоест да измерим, дали на студена настройка без климатик температурата в купето се променя надолу?

OEM & Ventura Garage

Comment

Точно така.
                            sigpic

Comment

Мерси, ще пробвам
                              Само да открадна температурна сондичка от някъде

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                              X